Κέντε κλικ στην εικόνα για να δείτε ταινίες με ελληνικούς υπότιτλους

Thursday, March 8, 2012

Αποκαλυπτήρια για το νέο iPad


Η Apple παρουσίασε -επιτέλους- την τρίτη έκδοση του iPad, με τον Tim Cook να δίνει στη δημοσιότητα της πληροφορίες για τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά της νέας ταμπλέτας. Πρόκειται για ένα μοντέλο με αναβαθμισμένο hardware, χωρίς όμως επαναστατικές καινοτομίες.





Όπως αναμενόταν, η οθόνη του νέου iPad έχει πολύ υψηλότερη ανάλυση, καθώς ανεβαίνει στα 2048x1536 pixels. Η διαγώνιος των 9,7 ιντσών διατηρείται, οπότε η νέα ταμπλέτα έχει τον εντυπωσιακό αριθμό των 264 pixels ανά ίντσα. Σημειωτέον ότι οι HD τηλεοράσεις που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή υπολείπονται του νέου iPad σε ανάλυση.

Ο κεντρικός επεξεργαστής είναι ο διπύρηνος A5X, ο οποίος συνοδεύεται από τετραπύρηνο κύκλωμα γραφικών. Η Apple ισχυρίζεται ότι το σύστημά της είναι τέσσερις φορές ισχυρότερο από την πλατφρόμα Tegra 3 της Nvidia. Η επισήμανση αυτή δεν πέρασε απαρατήρητη από την Nvidia, η οποία απαίτησε αποδείξεις που να τεκμηριώνουν αυτή τη δήλωση.

Είναι σαφές ότι με τις αναβαθμίσεις σε οθόνη και επεξεργαστική ισχύ η Apple επιχειρεί να μετατρέψει το iPad σε παιχνιδομηχανή, με απώτερο στόχο να αποσπάσει μερίδιο από τις dedicated κονσόλες παιχνιδιών. Το αν θα τα καταφέρει είναι κάτι που θα το δούμε στο προσεχές μέλλον.

Κατά τα λοιπά, το νέο iPad προσφέρει συνδεσιμότητα 4G LTE, ενώ η κάμερα αναβαθμίζεται στα 5 megapixels. Περιέργως, φαίνεται να μην υπάρχει ο ψηφιακός βοηθός Siri στη νέα ταμπλέτα. Τέλος, να αναφέρουμε ότι παραμένει αμετάβλητη η τιμολογιακή πολιτική της Apple.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Cook δεν ανέφερε ούτε μια φορά τον όρο "iPad 3". Η νέα ταμπλέτα ονομάζεται απλά "το νέο iPad".

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...