Κέντε κλικ στην εικόνα για να δείτε ταινίες με ελληνικούς υπότιτλους

Tuesday, February 28, 2012

Πως κατεβάζω με τον JDownloader:Οδηγός για αρχάριους.

 Αν κατεβάζετε αρχεία από One-Click Hosting Files ως δωρεάν χρήστης,σίγουρα χρειάζεστε κάποιο εργαλείο το οποίο θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τις επιβαλλόμενες από αυτά καθυστερήσεις.Αφού υπάρχουν πολλά δωρεάν τέτοια εργαλεία,γιατί να μην επιλέξετε το καλύτερο?





Το παρακάτω κείμενο είναι μία δουλειά της anarxaki και δημοσιεύτηκε στο φόρουμ του Blue-WhiteGT.com στις 14/05/2011.




Καταρχήν, μια μικρή εισαγωγή στους file hosts: Πρόκειται για υπηρεσίες που αναλαμβάνουν να αποθηκεύσουν τα αρχεία σας στους δικούς τους δίσκους. Έτσι, πάτε στη σελίδα τους, ανεβάζετε το υλικό σας και σας δίνει ένα link για να μπορέσετε να το κατεβάσετε. Αυτό το σύστημα σπανίως χρησιμοποιείται με τον τρόπο που λέει, δηλαδή για αποθήκευση δικού μας υλικού. Συνήθως χρησιμοποιείται για να αποκτήσει τρίτος πρόσβαση στο υλικό μας (κοινώς Πειρατεία). Για να μπορέσει να είναι κερδοφόρα μια επιχείρηση file hosting θα πρέπει να πουλήσει συνδρομές. Για να σε αναγκάσει να αγοράσεις τη συνδρομή, βάζει περιορισμούς στους free users όπως captcha, ένα download ανά ΙΡ, συγκεκριμένα bytes ανά ώρα και μειωμένη ταχύτητα download. Σε όλα αυτά μπορεί να βοηθήσει ο JDownloader.

Βήμα 1ο:
Κατεβάζουμε το πρόγραμμα. Είναι δωρεάν και υποστηρίζεται από διάφορα λειτουργικά.
JDownloader

Βήμα 2ο:
Εγκαθιστούμε το πρόγραμμα. Θυμηθείτε να απεπιλέξετε την εγκατάσταση του toolbar.
Το πρόγραμμα τρέχει σε Java Environment, αν δεν το έχετε στον υπολογιστή σας θα σας ζητήσει να το κατεβάσετε.
Όταν εγκατασταθεί, θα κάνει αυτόματα Update. Μην το ακυρώσετε μιας και είναι ιδιαίτερα χρήσιμα.
Επίσης θα χρειαστεί να το προσθέσετε στις εξαιρέσεις του firewall.

Βήμα 3ο:
Ρυθμίσεις

Το πρόγραμμα κυριολεκτικά μπορεί να κάνει παπάδες, αλλά περισσότερο θα μπερδέψει να εξηγήσω όλες τις επιλογές (που ίσως και να μην τις ξέρω οοοολες) παρά θα βοηθήσει. Έτσι, θας σας πω τα βασικά και τα υπόλοιπα τα βρίσκετε μόνοι σας ή ρωτάτε. ;D


1) Ανοίγουμε το πρόγραμμα και πάμε στην καρτέλα Settings. Αναπτύσσουμε αριστερά το μενού Basic και επιλέγουμε General.



Σιγουρευόμαστε ότι είναι μαρκαρισμένο το "Webupdate: Start automatically!" μιας και οι νέες ενημερώσεις διορθώνουν τυχόν αλλαγές ή bugs στους hosts.

2) Πατάμε ακριβώς από κάτω, στο Download & Connections.



- Download Directory: Επιλέγουμε το φάκελο που θα αποθηκεύει τα αρχεία που κατεβάζει.
- Download Control: Στο maximum of silmutaneous downloads per host βάζουμε το πολύ 3, αν και έχει νόημα μόνο στους Hosts που έχουμε πληρώσει συνδρομή. Αν βάλετε παραπάνω, θα "μπουκώσει" τη γραμμή σας και θα κατεβαίνουν όλα μαζί πολύ αργά.

3) Στο υπομενού του Download & Connections πατάμε στο Internet and Network και δηλώνουμε το Proxy μας (εφόσον έχουμε).

4) Αναπτύσσουμε το μενού User Interface και επιλέγουμε το Linkgrabber.



Μαρκάρουμε το Check link info and online status ώστε να ξέρουμε αν έχει διαγραφεί το αρχείο από τον Host ή αν έχει προσωρινό πρόβλημα (maintenance).


5) Αναπτύσσουμε το μενού Pluggins & Add-ons, επιλέγουμε το Hosts και από εκεί το Premium.



Εφόσον έχουμε συνδρομή σε κάποιον host, πατάμε στο Add account, επιλέγουμε από το drop menu τον host και γράφουμε το Username και το Password μας.




6) Τέλος, αναπτύσσουμε το μενού Extensions και επιλέγουμε JD Unrar.



Στην καρτέλα Plugins & Addons μαρκάρουμε το Delete archives after succesful extraction. Έτσι, όταν αποσυμπιέσει το αρχείο που κατεβάσαμε, θα διαγράψει τα περιττά πλέον rar.



Στην καρτέλα Advanced Settings μαρκάρουμε το Ask for unknown passwords (ώστε αν το αρχείο έχει κωδικό να μας τον ζητήσει) και το Deep-Extraction ώστε αν μέσα στα rar υπάρχουν κι άλλα rar να τα αποσυμπιέσει και αυτά.


Και μετά από όλα αυτά τα ακαταλαβίστικα, περνάμε στο ζουμί:


Πώς κατεβάζουμε;

Ας πούμε ότι θέλουμε να κατεβάσουμε την παρακάτω ταινία:

Κώδικας: [Επιλογή]
http://rapidshare.com/files/229984131/zoiagoriou.part1.rar 
 http://rapidshare.com/files/229987261/zoiagoriou.part2.rar 
 http://rapidshare.com/files/229994556/zoiagoriou.part3.rar 
 http://rapidshare.com/files/229998211/zoiagoriou.part4.rar 
 http://rapidshare.com/files/230026604/zoiagoriou.part5.rar 
 http://rapidshare.com/files/230028821/zoiagoriou.part6.rar 
 http://rapidshare.com/files/230033980/zoiagoriou.part7.rar 

 Password 
 w.evolution


Με ανοιχτό το πρόγραμμα, μαρκάρουμε όλα τα Links. Δεν χρειάζεται να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στο αν θα μαρκάρουμε και κάτι επιπλέον, μιας και το JD ξεχωρίζει μόνο του τα download links από οτιδήποτε άλλο άσχετο.
Με δεξί κλικ επιλέγουμε αντιγραφή και αυτομάτως ανοίγει το πρόγραμμα, στην καρτέλα Linkgrabber.



Αυτομάτως δημιουργεί πακετάκι (Package) με όλα τα links που έχουν το ίδιο όνομα. Μπορούμε να δούμε το μέγεθος κάθε αρχείου, σε ποιον Host είναι ανεβασμένο και αν είναι online. Τα συγκεκριμένα δεν έχουν πρόβλημα, άρα μπορούμε να τα κατεβάσουμε. Όμως, έχουν extract password. Μπορούμε είτε να περιμένουμε να μας το ζητήσει στο τέλος, ή κάνουμε δεξί κλικ στο πακέτο, επιλέγουμε Properties και στο παράθυρο που ανοίγει από κάτω γράφουμε το password.



Εφόσον θέλουμε να κατεβάσουμε όλα, πατάμε στο Continue with all, αλλιώς μπορούμε να μαρκάρουμε μόνο αυτά που θέλουμε, κάνουμε δεξί κλικ και πατάμε Continue with selected.



Αυτόματα μας πάει στην καρτέλα Download όπου μπορούμε να παρακολουθήσουμε την εξέλιξη του download.
* Ίσως χρειαστεί να πατήσουμε στο Start downloads (το εικονίδιο του Play).


Αν κατεβάζουμε σαν free users, κατά 99% θα μας βγει captcha. Σε κάποιους hosts (όπως ο Megaupload) το διαβάζει αυτόματα. Αν δε μπορεί να το διαβάσει, θα μας ανοίξει παράθυρο.




Το πρόγραμμα μπορεί να κατεβάσει οτιδήποτε κατεβάζεται: από το Youtube, εικόνες ανεβασμένες σε image hosts κ.ά. Σε κάθε περίπτωση αρκεί να μαρκάρουμε το link που μας ενδιαφέρει και να πατήσουμε Αντιγραφή.

Επίσης αναλύει μόνο του τα links που είναι ανεβασμένα σε υπηρεσίες Safelinking.

Τέλος, μπορεί να κατεβάσει και κρυπτογραφημένα links. Είναι μια χρήσιμη επιλογή μιας και εύκολα διαγράφονται (report). Οι uploaders λοιπόν, αντί να δημοσιεύουν τα ίδια τα links, τα κρυπτογραφούν μέσω του προγράμματος και δημοσιεύουν μόνο το αρχειάκι. Συνήθως έχει κατάληξη .dlc (ή .ccf). Όταν το κατεβάσετε με το JD αυτόματα θα φορτώσει το αρχείο και θα αναλύσει τα links.

Έχει και μία επιπλέον επιλογή: Reconnect. Κάνει δηλαδή αυτόματα restart το router ώστε να πάρει καινούρια ΙΡ και έτσι να παρακάμψει τον περιορισμό των hosts. Δεν βάζω οδηγίες για αυτό πρώτον επειδή δεν ξέρω πια πώς γίνεται και δεύτερον γιατί κάτι τέτοιο δεν προτείνεται όταν κατεβάζουμε torrents γιατί θα έχουμε πρόβλημα με τα στατιστικά. Προσωπικά το αφήνω να περιμένει ή, αν καίγομαι, κλείνω πρώτα το utorrent και κάνω χειροκίνητα επανασύνδεση από το router. ;)

Αν κρατήσουμε το φάκελο του JDownloader (από το Program Files) μπορούμε να γλυτώσουμε να κάνουμε τις ρυθμίσεις από την αρχή μετά από format. Απλά εγκαθιστούμε το JD και αντικαθιστούμε τον φάκελο που δημιουργήθηκε με αυτόν που είχαμε κάνει back up. Για αυτόν ακριβώς το λόγο δεν προτείνεται να χρησιμοποιήσετε άλλες ανεπίσημες εκδόσεις του προγράμματος. Κυκλοφορούν πολλές τέτοιες στο internet και ισχυρίζονται ότι έχουν όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις έτοιμες, τα ονομάζουν portable ή δεν ξέρω τι άλλο. Είναι αυξημένος ο κίνδυνος μέσα στις ρυθμίσεις να έχουν βάλει και κάποιο αρχειάκι που κλέβει λογαριασμούς...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...